KULINARIA
Re: KULINARIA
Tu masz spis wszystkich sklepów gdzie można zakupić ten papier http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... ToBuy.aspx
Re: KULINARIA
Dziewczyny a macie jakieś przepisy z tym papierem? Bo nie mam doświadczenia w gotowaniu na parze, tymbardziej że to nie jest taka typowa forma gotownia parowego, a nie chciałabym czegoś zepsuć. Podrzućcie co łaska
Re: KULINARIA
Tutaj jest sporo przepisów http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... kBook.aspx
Ale z papierem można kombinować po swojemu również, ja to nawet na nim smażyłam ostatnio jak zabrakło mi tłuszczu to na patelnie położyłam papier, nic się nie przypaliło a mięso było o wiele lepsze niż smażone na tłuszczu
Ale z papierem można kombinować po swojemu również, ja to nawet na nim smażyłam ostatnio jak zabrakło mi tłuszczu to na patelnie położyłam papier, nic się nie przypaliło a mięso było o wiele lepsze niż smażone na tłuszczu
Re: KULINARIA
dzieki! ja najpierw skorzystam z paru gotowych przepisów żeby sie poczuć pewniej z tą formą gotowania, a potem na pewno skusze sie na jakieś eksperymenty jakie z tych przepisów wypróbowałaś?
Re: KULINARIA
W tym papierze Saga fajne jest to, że ma różne rozmiary i można ją w wielu sytuacjach wykorzystać. ostatnio fajnie sprawdził się na elektrycznym grillu i przynajmniej nie było problemu z czyszczeniem
Re: KULINARIA
do smażenia bez tłuszczu też się idealnie nadaje, zawijam w niego kawałek przyprawionego mięsa i kładę na rozgrzanej patelni, po kilka minut na każdą stronę i mięsko jest idealnie usmażone i soczyste
Re: KULINARIA
Ja się ostatnio zainspirowałam ich kanałem na YT i sakiewkami zapiekanymi w piekarniku. muszę teraz wymyślić jakiś fajny środek do takiej łódeczki, na tym blogu fajnie wyglądają, pyyychota
http://coolinarny.blox.pl/2012/10/Lodec ... one-z.html
http://coolinarny.blox.pl/2012/10/Lodec ... one-z.html
Re: KULINARIA
ja daję mięso z kurczaka (przyprawione dowolnie), ziemniaki, marchew, cebulę, korzeń pietruszki, seler, por, doprawiam, a po przyrządzeniu jeszcze daję natkę pietruszki, pyszne wychodzi, no i nie ma gara do zmywania
Re: KULINARIA
Dzieki za przepisy! Conieco wypróbuje na pewno, ale zdjecie z bloga zacheciło mnie troche do eksperymentowania - bo mam wrażenie, że w tych łódeczkach świetne byłyby krewetki, jak sądzicie? Tylko co do nich jeszcze dodać? Suszone pomidory może?
Re: KULINARIA
humpel spróbuj tego http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... sotto.aspx
wygląda znakomicie a smakuje jeszcze lepiej
wygląda znakomicie a smakuje jeszcze lepiej