KULINARIA
często gotuję, lubię to
czasem takie przepisy znajduję, że aż szkoda nie spróbować np. to: http://knedlik.pl/blog/index.php/2010/0 ... polesniki/
zupa z piwa śląskie danie, nigdy o niej nie słyszałam
czasem takie przepisy znajduję, że aż szkoda nie spróbować np. to: http://knedlik.pl/blog/index.php/2010/0 ... polesniki/
zupa z piwa śląskie danie, nigdy o niej nie słyszałam
Re: KULINARIA
Ja często gotuje, ale lubię zjeść zdrowo. A, ze mam mało miejsca to zamiast gotować w urządzeniu do gotowania na parze gotuję w papierze do gotowania saga. Nakładam warzywa, rybę czy co tam akurat chcę robię taką torebeczkę i gotuję, oczywiście można wlać troszkę wina albo przyprawić jakoś, taką torebeczkę kładę do garnka z wodą i gotuję aż będzie ok. Fajna sprawa szczególnie jak ja nie mam miejsca żeby jakiś wielki parowar stawiać.
Re: KULINARIA
i że taki papier posiada takie właściwości, że produkty nie tracą wartości odżywczej ?
Re: KULINARIA
No właśnie nie, to jak byś na parze gotowała. Wkładasz na przykład warzywa, robisz taką torebeczkę, zawiązujesz i kładziesz na wodę.
Re: KULINARIA
A co robicie dziś na obiad, tak w temacie kulinariów? :>
Nic tak nie drażni dziewczyny, jak wszystko.
Re: KULINARIA
Jestem po zakupach zatem ów papier ruszy w ruch zobaczymy jak wyjdą warzywka, myślę o mięsku również chociaż mam obawy że nie dopiekę...
Re: KULINARIA
Gratuluje zakupu Mam ten papier od jakiegoś czasu, do tej pory głównie gotuje w nim warzywa, czasem z filetem z kurczaka, poza tym używałam już papier do pieczenia i zapiekania w piekarniku, wszystko super Ostatnio nawet wycięłam sobie szablon i za pomocą papieru udekorowałam tort, papier służył także za szpryce do kremu
Tutaj parę fotek z użyciem papieru:
Tutaj parę fotek z użyciem papieru:
Re: KULINARIA
Ale fajna rzecz ten papier. czy on jest taki jak pergamin? czy można w nim piec ? ciemnieje? nie mam parowaru a takie gotowanie w papierze mogłoby być alternatywą dla niego i zapewne tańszym wyjściem. Powiedzcie mi gdzie go kupić?