KULINARIA

Dyskusja dotycząca rozrywki i hobby.
Awatar użytkownika
spioch
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 35
Rejestracja: sob sty 14, 2012 8:24 pm

Re: KULINARIA

Post autor: spioch » ndz paź 28, 2012 5:00 pm

Tu masz spis wszystkich sklepów gdzie można zakupić ten papier http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... ToBuy.aspx

Awatar użytkownika
humpel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: czw wrz 30, 2010 3:38 pm

Re: KULINARIA

Post autor: humpel » wt paź 30, 2012 8:33 am

Dziewczyny a macie jakieś przepisy z tym papierem? Bo nie mam doświadczenia w gotowaniu na parze, tymbardziej że to nie jest taka typowa forma gotownia parowego, a nie chciałabym czegoś zepsuć. Podrzućcie co łaska ;)

Awatar użytkownika
Madziucha
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: pt lut 17, 2012 8:20 pm

Re: KULINARIA

Post autor: Madziucha » śr paź 31, 2012 10:58 am

Tutaj jest sporo przepisów http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... kBook.aspx
Ale z papierem można kombinować po swojemu również, ja to nawet na nim smażyłam ostatnio jak zabrakło mi tłuszczu to na patelnie położyłam papier, nic się nie przypaliło a mięso było o wiele lepsze niż smażone na tłuszczu ;)

Awatar użytkownika
humpel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: czw wrz 30, 2010 3:38 pm

Re: KULINARIA

Post autor: humpel » śr paź 31, 2012 9:05 pm

dzieki! ja najpierw skorzystam z paru gotowych przepisów żeby sie poczuć pewniej z tą formą gotowania, a potem na pewno skusze sie na jakieś eksperymenty :) jakie z tych przepisów wypróbowałaś?

Awatar użytkownika
goska
Bywalec
Bywalec
Posty: 81
Rejestracja: pn mar 02, 2009 8:36 pm
Lokalizacja: Kielce

Re: KULINARIA

Post autor: goska » pt lis 16, 2012 6:58 pm

W tym papierze Saga fajne jest to, że ma różne rozmiary i można ją w wielu sytuacjach wykorzystać. ostatnio fajnie sprawdził się na elektrycznym grillu i przynajmniej nie było problemu z czyszczeniem :D

Awatar użytkownika
dorota_k
Początkujący
Początkujący
Posty: 71
Rejestracja: śr lut 04, 2009 9:11 am

Re: KULINARIA

Post autor: dorota_k » śr lis 21, 2012 8:39 am

do smażenia bez tłuszczu też się idealnie nadaje, zawijam w niego kawałek przyprawionego mięsa i kładę na rozgrzanej patelni, po kilka minut na każdą stronę i mięsko jest idealnie usmażone i soczyste :)
:)

Awatar użytkownika
goska
Bywalec
Bywalec
Posty: 81
Rejestracja: pn mar 02, 2009 8:36 pm
Lokalizacja: Kielce

Re: KULINARIA

Post autor: goska » czw lis 22, 2012 7:24 pm

Ja się ostatnio zainspirowałam ich kanałem na YT i sakiewkami zapiekanymi w piekarniku. muszę teraz wymyślić jakiś fajny środek do takiej łódeczki, na tym blogu fajnie wyglądają, pyyychota :D
http://coolinarny.blox.pl/2012/10/Lodec ... one-z.html

Awatar użytkownika
dorota_k
Początkujący
Początkujący
Posty: 71
Rejestracja: śr lut 04, 2009 9:11 am

Re: KULINARIA

Post autor: dorota_k » pt lis 23, 2012 9:54 am

ja daję mięso z kurczaka (przyprawione dowolnie), ziemniaki, marchew, cebulę, korzeń pietruszki, seler, por, doprawiam, a po przyrządzeniu jeszcze daję natkę pietruszki, pyszne wychodzi, no i nie ma gara do zmywania ;)
:)

Awatar użytkownika
humpel
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: czw wrz 30, 2010 3:38 pm

Re: KULINARIA

Post autor: humpel » sob lis 24, 2012 8:05 pm

Dzieki za przepisy! Conieco wypróbuje na pewno, ale zdjecie z bloga zacheciło mnie troche do eksperymentowania - bo mam wrażenie, że w tych łódeczkach świetne byłyby krewetki, jak sądzicie? Tylko co do nich jeszcze dodać? Suszone pomidory może?

Awatar użytkownika
Madziucha
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: pt lut 17, 2012 8:20 pm

Re: KULINARIA

Post autor: Madziucha » wt lis 27, 2012 9:04 pm

humpel spróbuj tego http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... sotto.aspx
wygląda znakomicie a smakuje jeszcze lepiej ;) ;)

ODPOWIEDZ